Idag blev det kebabgryta till middag. Kebabkött är väl kanske egentligen sånt som knappt kan kallas kött, eller åtminstone faller under kategorin mystery meat. Men det är gott, och det blir väldigt bra matlåda!Kebabgryta500 g kebabkött1 liten gul lök1 liten röd lök2 stora klyftor vitlök2 burkar finkrossade tomater1-2 tsk kebabkrydda1 röd paprika1tsk chipotlepasta1 buljongtärning (grönsak eller kött)1/2 chilifrukt1/2 dl chilisås typ heinzSaltFräs kebabkött i smör eller olja tills det börjar få din färg. Hacka under tiden löken och tillsätt när köttet nästan är klart. Låt fräsa tills allt kött och löken fått fin färg. Häll på tomatkrosset och krydda med kebabkrydda. Tärna/skiva paprikan och tillsätt.Här går det bra att ösa ur ett par skopor och köra i mixern för att få bra barnmat. Kolla om köttet är saltat, då bör man inte ge grytan allt för ofta till barn under 1 år. Krydda färdigt grytan med hackad chili, chilisås, chipotlepasta, buljongtärning och salta efter smak.Servera med ris, cous cous, bulgur eller liknande. Jag åt med avokado till.Det är gott att ha creme fraiche eller grekisk yoghurt till.