carroshemlagat.blogg.se

Hemlagat har alltid varit en passion i mitt liv, jag avstår gärna fabrikat av olika slag. Jag tycker det är viktigt att mina barn får god hemlagad mat, redan från start. Själv bestämde jag mig efter påsken 2014 för att ta bort en stor del snabba kolhydrater från min kost. Hur jag kombinerar min egen kost och maten för mina två barn och min sambo, det kan ni läsa om här i min blogg.

Dagens tips...

Kategori: Allmänt

Har kommit fram till att ett av de viktigaste köksredskapen för en småbarnsförälder är en sax! Här kommer en liten lista på saker du snabbt kan klippa till lagom storlek för ditt småbarn att äta, snabbt och enkelt.




Spagetti - mycket lättare än att trilskas med kniv o gaffel när du vill dela den väldigt snabbt. Stick ned saxen i skålen och klipp! Flytta snabbt runt saxen medan du klipper upprepade gånger så har du snart en måltid redo att äta.

Varmkorv - så smala skivor du kan få till med en sax kan du omöjligt göra med en borskniv utan att mosa hela korven. Med smala skivor blir korvskinnet inget problem, ens för ett liter barn.

Clementinklyftor - håll till över en skål, och klipp varje klyfta i 4-5 delar, så slipper du oroa dig för att barnet inte lyckas bita av alla hinnor, och sätter något i halsen.

Pizza - har man ingen pizza slicer så fungerar saxen ypperligt för att dela pizza med. Den gör det dessutom snabbt och lätt att dela pizzan i mindre delar som ett litet barn fixar att äta själv.

Kött - ja, vi vet alla hur bökigt det kan vara att få barn att äta kött, och det kan vara trixigt att skära så små bitar att barnen orkar tugga... Sax!