carroshemlagat.blogg.se

Hemlagat har alltid varit en passion i mitt liv, jag avstår gärna fabrikat av olika slag. Jag tycker det är viktigt att mina barn får god hemlagad mat, redan från start. Själv bestämde jag mig efter påsken 2014 för att ta bort en stor del snabba kolhydrater från min kost. Hur jag kombinerar min egen kost och maten för mina två barn och min sambo, det kan ni läsa om här i min blogg.

Kyckling och baconwrap

Kategori: Allmänt, recept

Inte den nyttigaste maten, men ack så gott!
 
 
Kyckling och baconwrap 3-4 portioner
2 stora eller 3 små kycklingfiléer
1 ägg
1 krm peppar
1 tsk örtsalt
½ tsk paprikapulver
½ tsk lökpulver
1 krm peppar
1½ dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 paket bacon
1 paket soft tortilla wraps
 
olja till fritering
 
Skär kycklingen i skivor, ca 5-8 mm tjocka. Dutta dem torra med hushållspapper.
Vispa ägget tillsammans med kryddorna i en djuptallrik. Det går naturligtvis att tillsätta andra kryddor efter önskemål, men jag tycker dessa passar bra.
Häll upp ströbrödet i en andra djuptallrik.
Värm oljan till friteringen (helst i fritös med temperaturreglage) till ca 170-180 grader. 
Stek undertiden baconet.
Doppa kcyklingbitarna i äggblandningen och rulla dem därefter i panko. Fritera kycklingbitarna, 4 åt gången, tills de fått fin gyllene färg. 
 
Servera i wraps, tillsammans med dina favoritgrönsaker, rostad lök, majonäs, creme fraish, en god dressing eller sweet chili sås.