Nu har jag börjat med barnmaten till bebis. Idag gjorde jag en vegetarisk sås.
Ratatouille½ Gul lök ½ Röd lökVitlök efter smak2 paprikor av valfri färg1 liten aubergine1 zucchini1 burk krossade tomaterHacka löken och fräs i olivolja. Skär grönsakerna i tärningar och tillsätt till löken och låt fräsa lite. Har man tid, och är lite mer amitiös än jag kände mig idag så är det väldigt gott om man grillar grönsakerna. Jag tillsatte smoked paprika pulver för en rökigare smak. Tillsätt tomaterna, rör om och lägg på ett lock. Låt sjuda utan att röra om i 20-40 minuter.
Om man kan låta bli att röra så behåller grönsakerna sin form mycket bättre, och rätten ser godare ut.
Jag mixade därefter det mesta av röran till en slät puré och fyllde vanliga iskubsformer med den för att frysa in såsen. Imorgon när såsen frusit kommer jag knäcka ner den i en fryspåse och förvara i frysen. Så kan jag kombinera den med pasta, ris eller potatis.
Den sista delen av röran saltade jag tills det smakade bra. Det är en jättegod sås/röra som fungerar både kall och varm. Den går bra att använda som vegetarisk pastasås, eller som tillbehör för att piffa upp nästan vilken maträtt som helst. Själv tänkte jag äta det till falukorv!
Amanda säger:
Den ska prövas för eget behov!
Amanda säger:
Den ska prövas för eget behov!
Amanda säger:
Den ska prövas för eget behov!