bullbak dag
Kategori:
Idag har jag för första gången provat att baka ägg och mjölkfria bullar. Jag följde det vanliga bullreceptet, fast jag tog 2 dl socker och använde mandelmjölk och mjölkfritt smör. Jag valde att tillsätta mer socker än vanliga bullar, då jag misstänkte att det inte skulle fastna något pärlsocker då jag inte hade något att pensla bullarna med. De blev såklart matta, men de ser helt okej ut, och doftar precis som bullar ska.

Jag gjorde också en helt vanlig vetedeg. Hälften av den kavlade jag ut ganska tunt, och delade i fyrkanter. På varje fyrkant klickade jag ut lite biskvifyllning som jag hade kvar i frysen. Sedan nöp jag ihop hörnen på varje fyrkant över fyllningen och la varje degknyte i en muffinform. Jag gräddade dem också i en muffinplåt för att få dem höga, och så inte all fyllning skulle rinna ut.

Den andra halvan av degen gjorde jag vanliga kanelbullar i, som jag gräddade i höga muffinformar.
