födelsedagsbrunch...
Kategori: recept
Idag fyller min största älskling 30, och det ska såklart firas. Jag och barnen tänkte överraska med frukost på sängen, men eftersom han vaknade kl 8.30 blev det istället en mysig brunch ihop.
Jag provade för första gången att baka mjuk kaka utan ägg.
Jag bjöd på nybakade mjölkfria scones, och nybakade ägg och mjölkfria morotsmuffins.

I sconesen bytte jag bara ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och mandelmjölk. De blev faktiskt väldigt goda. I övrigt så följer jag bara det klassiska sconesreceptet.

För muffinsen följde jag mitt vanliga morotskakarecept fast istället för ägg tog jag i 2 dl mandelmjölk.
Jag gräddade dem i muffinformar i 200 grader, i ca 10 minuter.
Om man vill ha på frosting tror jag det godaste mjölkfria alternativet är att bara ta carlshamn efterrättvisp. Tror den heter typ luftig visp eller något sånt. Den smakar jättegott, vaniljig visp. Nästan som tjock grädde.
Dottern som är allergisk mot mjölk fick muffinsen utan frosting.
Till oss andra la jag på klassisk ph-frosting.
Muffinsen blev lite "saftigare" än när jag har gjort med ägg, men det kan ju bero på att våran ugn håller på att självdö med. I övrigt märktes ingen skillnad mellan med och utan ägg.
