Fransk chokladtårta
Utan tvekan den godaste chokladtårtan. Den är som en fancy kladdkaka, med mörk härlig choklad.

Fransk chokladtårta
200 g mörk blockchoklad
150 g smör (rumstempererad)
2 dl socker
4 ägg
1½ dl vetemjöl
100g mörk blockchoklad
1-2 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 200 g choklad i vattenbad, och låt chokladen bli ganska varm.
Separera äggen.
Vispa smör och socker tills smidigt.
Tillsätt äggulorna, en åt gången, och vispa noga in i smör/sockerröran mellan varje gula.
Tillsätt den varma chokladen och rör ordentligt.
Sikta i vetemjölet och vänd i med en slickepott.
Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum, men vispa inte till maräng.
Vänd försiktigt ned äggvitan i smeten och häll därefter ned i en springform som är klädd med bakplåtspapper, på både botten och kanter. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Kakan är klar när den precis börjar spricka runt kanten, eller en provsticka blir kladdig i mitten och ca halvvägs ut till kanten, men inte blir kladdig vid kanten av kakan.
Låt svalna.
Smällt 100g blockchoklad i vattenbad tillsammans med 1-2 msk smör, och rör ihop det när allt är smält.
Bred ut över kakans topp, gärna så det rinner ned lite längs sidorna.
Ställ kakan i kylen, så den chokladen i den blir kall och stelnar. Kakan är godast kylskåpskall. Servera med vispad grädde.