Cheesecake med blåbär och vit choklad
Den här cheesecaken är lätt att baka, och väldigt god. Inte för söt, och inte alls sådär torr och bastant som en del bakade cheesecakes kan vara.

Cheesecake med blåbär och vit choklad
150 g digestivekex
50 g smör
400 g philadelphiaost
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
0.75 dl vetemjöl
1.5 dl creme fraish
100 g vit choklad
1.5 dl blåbär (frysta eller färska)
Sätt ugnen på 170 grader.
Hacka chokladen och smält i vattenbad.
Kör kexen i matberedare med knivar, eller krossa för hand till smulor. Smält smöret och blanda det med kexsmulet. Häll smulet i en springform och pressa ut så det blir en hård jämn botten. Ställ i kylskåp medan du förbereder smeten.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt färskosten och cremefraishen och vispa tills det inte finns några klumpar. Häll i den smälta chokladen och blanda. Sikta ned vetemjölet och vänd i det med en slickepott tills smeten är jämn och slät.
Häll smeten över kexbottnen och strö därefter på blåbären. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Den ska inte vara helt fast, utan lite wobblig i mitten när den tas ut ur ugnen.
