Banoffie pie
Otroligt lätt att göra - Otroligt gott att äta!

100 g smör
250 g digistivekex
1 burk kondenserad mjölk
2 bananer
3 dl vispad grädde
Ta bort etiketten från burken med kondenserad mjölk och koka hela burken i en kastrull med lock. Se till att hela burken är täckt med vatten. Den ska koka/sjuda i 2½ timma. Den behöver sedan några timmar på sig att svalna, därför är det smart att göra detta dagen innan man ska äta pajen. Har du köpt färdig dulce de leche (förkokt kondenserad mjölk) ska du naturligtvis inte koka den!
Kör kexen i mixer eller matberedare, alternativt krossa dem förhand till smulor. Smält smöret och tillsätt till smulet, blanda väl. Häll kexsmulet i en pajform eller springform, och pressa ut det mot kanterna och botten, så att det bildar ett "pajskal". Ställ pajskalet i kylen i minst 30 minuter (dra över en plast om den ska stå länge).
Fyll pajskalet med kolasåsen du gjort av din kondenserade mjölk. Skiva bananerna och lägg ut på kolasåsen. Vispa grädden tills den är fast nog att spritsa. Spritsa ut grädden i önskat mönster, över bananerna.
Njut!
