carroshemlagat.blogg.se

Hemlagat har alltid varit en passion i mitt liv, jag avstår gärna fabrikat av olika slag. Jag tycker det är viktigt att mina barn får god hemlagad mat, redan från start. Själv bestämde jag mig efter påsken 2014 för att ta bort en stor del snabba kolhydrater från min kost. Hur jag kombinerar min egen kost och maten för mina två barn och min sambo, det kan ni läsa om här i min blogg.

Banoffie pie

Kategori: Allmänt, recept

Otroligt lätt att göra - Otroligt gott att äta!
 
 
Banoffie pie

100 g smör
250 g digistivekex
 
1 burk kondenserad mjölk
2 bananer
3 dl vispad grädde
 
Ta bort etiketten från burken med kondenserad mjölk och koka hela burken i en kastrull med lock. Se till att hela burken är täckt med vatten. Den ska koka/sjuda i 2½ timma. Den behöver sedan några timmar på sig att svalna, därför är det smart att göra detta dagen innan man ska äta pajen. Har du köpt färdig dulce de leche (förkokt kondenserad mjölk) ska du naturligtvis inte koka den!
Kör kexen i mixer eller matberedare, alternativt krossa dem förhand till smulor. Smält smöret och tillsätt till smulet, blanda väl. Häll kexsmulet i en pajform eller springform, och pressa ut det mot kanterna och botten, så att det bildar ett "pajskal". Ställ pajskalet i kylen i minst 30 minuter (dra över en plast om den ska stå länge). 
 
Fyll pajskalet med kolasåsen du gjort av din kondenserade mjölk. Skiva bananerna och lägg ut på kolasåsen. Vispa grädden tills den är fast nog att spritsa. Spritsa ut grädden i önskat mönster, över bananerna.
Njut!
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: